Meb 2023 Faaliyet Raporu: Öğretmen Atamaları, Ayrılmalar Ve Diğer İstatistikler

219
Tepkime puanı
13
Millî Eğitim Bakanlığı'nın 2023 Yılı Faaliyet Raporu incelendiğinde, öğretmenlerle ilgili önemli istatistiklere ulaşıldığı görülmektedir. Bu rapor, öğretmen atamaları, ayrılmalar ve diğer kritik verilerle dolu. İşte bu rapordan çıkardığımız çarpıcı sonuçlar ve değerlendirmelerimiz:

Öğretmen Atamaları:

1. Yıllara Göre Atama Sayıları:
    • 2013-2023 yılları arasında 50.348 öğretmen atanarak en yüksek sayıda atama 2023 yılında gerçekleşmiştir.
    • Sözleşmeli öğretmen atamaları, engelli öğretmen atamaları, milli sporcu atamaları gibi farklı kategorilerde yapılan atamalar detaylı bir şekilde incelenmiştir.
  2. Açıktan Atama ve İlk Atama:
    • 2013 yılından bu yana açıktan atama ve ilk atama türlerinde önemli değişiklikler yaşanmıştır.
    • 2018 yılında açıktan atama yapılmış, ancak sonraki yıllarda bu yöntem tercih edilmemiştir.
  3. Engelli ve Milli Sporcu Atamaları:
    • Engelli öğretmen atamaları 2013-2023 arasında artış göstermiş, 2023 yılında 4.366 engelli öğretmen atanarak rekor kırılmıştır.
    • Milli sporcu atamalarında ise 2023 yılında 141 atama yapılmıştır.
  4. Diğer Atama Türleri:
    • Şehit yakını, yargı kararıyla atama gibi özel durumları içeren atamaların detayları verilmiştir.
Ayrılan Öğretmen Sayıları:

1. Ayrılma Sebepleri:
    • 2016 yılındaki yüksek ayrılma sayısı, FETÖ/PDY ve BTÖ kapsamında göreve son verilen öğretmenlerden kaynaklanmıştır.
    • 2023 yılında ise 3600 ek gösterge ve EYT düzenlemesi nedeniyle ayrılan öğretmen sayısında artış yaşanmıştır.
  2. MEB'de Çalışan Öğretmen Sayısı:
    • 2023 yılında 1.033.848 öğretmenin MEB'de görev yaptığı belirtilmiştir. Bu sayı, önceki yıllara göre artış göstermiştir.
  3. Disiplin Cezaları:
    • 2023 yılında disiplin cezalarına yer verilmemiş, ancak Yüksek Disiplin Kurulu tarafından ceza teklif edilen ve itiraz edilen personel sayıları verilmiştir.
    • Önceki yıllara ait disiplin cezaları detaylı olarak açıklanmıştır.
Sonuç ve Görüşler:

MEB'in 2023 Yılı Faaliyet Raporu, öğretmenlerle ilgili önemli istatistiklere ışık tutuyor. Bu veriler, atama ve ayrılma sayılarındaki değişiklikleri, öğretmen sayılarındaki artışları ve disiplin cezalarındaki durumu detaylı bir şekilde ortaya koyuyor. Rapordaki bu bilgiler, eğitim sisteminin güncel durumu hakkında önemli bir bakış açısı sunmaktadır.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst